İmplant prosedürü, eksik dişlerin yerine konması için gerçekleştirilir. İmplantlar, ergenlikten sonra kemiğin büyümesi tamamlandığında herhangi bir zamanda gerçekleştirilebilir.

Aktif diyabet, kanser veya periodontal hastalık gibi bazı tıbbi durumlar, implant gerçekleştirilmeden önce tedavi gerektirebilir.

İmplant adayı olup olmadığınızı değerlendirmek için kemik yoğunluğunu ve miktarını belirlemenin gerekliliği kaydedilmelidir. Bazı durumlarda, eğer periodontal hastalığa bağlı kemik kaybı varsa implantlar tavsiye edilmeyebilir ve kemiğin yeniden oluşumu veya greftlemeye aday değilsinizdir. Bazı durumlarda , bir sentetik kemik, sığır kemiği veya kendi kemiğinizden türetilen kemik grefti implant için gereken desteği sağlamaktadır. Sigara ve immonusupresif kullanan kişilerde yüksek implant başarısızlık oranının meydana geldiğini kaydetmek önemlidir.

İmplantlar kemiğe bağlandığından dolayı, implantlara bağlanan suni dişler doğal dişlere çok daha benzer ve doğal dişler gibi davranır. Fakat implantlar doğal dişler kadar güçlü değildirler. İmplantlarınızı çok dikkatlice fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız. Nazik olun, fakat implantınızın her bölgesini fırçaladığınızdan emin olun. Ucunda uzunca kılları olan diş fırçası implantlarınızın arkasını fırçalamanıza yardım edebilir. Günde en azından bir kere çok dikkatlice diş ipi kullanmalısınız. İmplantın dişetiyle birleştiği yerde(dişeti çizgisi) ipi nazik kullanmalısınız.

Menü